Ο Γιώργος Αλεξάτος θαυμάζει τον Τάσο Κορωνάκη και μας… μπλοκάρει στο fb!

Ο Γιώργος Αλεξάτος (αυτο-)προβάλλεται σαν ασυμβίβαστος αριστερός, αλλά τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τον… ανεκδιήγητο Τάσο Κορωνάκη, βάζοντας συχνά like σε αναρτήσεις του τελευταίου, μέσα στο facebook. Περί Τάσου Κορωνάκη είχα γράψει τα εξής:

  1. ΤΙ αριστερά χρειαζόμαστε; Μα… μία αριστερά χωρίς τον Τάσο Κορωνάκη!
  2. Κατανοώντας το πολιτικό ψεύδος σήμερα (περίπτωση Κορωνάκη, 1)

Η περίεργη συμπάθεια του αριστερού στοχαστή Γ. Αλεξάτου για τον πολιτικό απατεώνα Κορωνάκη προκάλεσε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συζήτηση στο facebook, καθώς και δύο… μπλοκαρίσματα “κοινών θνητών” (από τον δημόσιο διανοούμενο Αλεξάτο). Ακολουθεί η συζήτηση, σε μορφή screen-shot:

_για_αλεξατο_2017-07-10_17-57-45


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Σύμφωνα με την ελληνική βικιπαίδεια, ο Γιώργος Αλεξάτος (1956-) είναι Έλληνας συγγραφέας, ιστορικός και λογοτέχνης. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το 1956 και από τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα. Κατά καιρούς έχει ζήσει και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει τελειώσει 7τάξιο νυχτερινό γυμνάσιο, εργαζόμενος ως οικοδόμος, και έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος, εκδότης κ.λπ. Έχοντας ενταχθεί από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας στην αριστερά, υπήρξε μέλος του Κ.Σ. του Ρήγα Φεραίου και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Εσωτερικού /ΑΑ – ΑΚΟΑ, της ΕΝΑΝΤΙΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πρωτοβουλίας των 1000. Συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, από την ίδρυσή της, το 2015…

alexatos_small

4 comments

  1. […] πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα (π.χ. δείτε εδώ, όπου μπλοκαρίστηκα κι εγώ επειδή την υπερασπίστηκ…), ενώ η χυδαιότητα ορισμένων δημοσίων προσώπων […]

  2. Ο κύριος λόγος που με ενόχλησε, τότε, η «εκτίμηση» του Γιώργου Αλεξάτου στον Κορωνάκη… ήταν η ενεργός συμμετοχή Κορωνάκη στο εγχείρημα… καταπάτησης του ξενοδοχείου Σίτυ Πλάζα, θέμα που είχε διερευνηθεί και αναλυθεί εξαντλητικά, αλλά… ο Γιώργος πήρε θέση υπέρ των καταπατητών και επιδόθηκε σε εκστρατεία διασυρμού της Αλίκης Παπαχελά ως [δήθεν] «χρυσαυγίτισας», συμφωνώντας με τον Κορωνάκη, αλλά και με τους καταπατητές που… κατάστρεψαν το ξενοδοχείο και επιδόθηκαν σε απαράδεκτες πράξεις εκμετάλλευσης προσφύγων.

Leave a comment