Αριστερός καθωσπρεπισμός, ο προθάλαμος του κρυφο-συριζαϊσμού

Οι πρόσφατες εξοργιστικές δηλώσεις της ανεκδιήγητης συριζαίας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου  προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, αλλά έγιναν επίσης αφορμή για να βγει στο φως η υποκρισία ενός… περίεργου καθωσπρεπισμού.  Θα δείτε σε λίγο ένα εξαίσιο δείγμα του. Κάποιος… καθως-πρέπει αριστερός (πρώην συριζαίος) ξεσπάθωσε -αρχικά- κατά των “σεξιστικών ύβρεων” που υπέστη η Αχτσιόγλου, αλλά στην πορεία αποκάλυψε -άθελά του- κάτι… τελείως διαφορετικό, που θα δείτε σε λίγο.

Τώρα… επειδή η σχετική συζήτηση ήταν “μόνο για φίλους”, άλλαξα όλα τα ονόματα και τα εικονίδια στα screen-shots που θα δείτε. Ευτυχώς τα έσωσα (όπως πάντα) πριν… λογοκριθούν αγρίως (και αναίτια) κάποια φιλικά χιουμοριστικά σχόλιά μου. Επίσης… φιλοτέχνησα έναν όμορφο νέο τοίχο για το προφίλ του οικοδεσπότη (και… χασάπη σχολίων) δίνοντάς του το όνομα… “Τόνυ Καθωσπρεπίδης”:

_profile_2018-01-10_23-56-21.png

Απολαύστε λοιπόν… αφού προμηθευτείτε ποπ-κορν (χεχε) 3 διαδοχικά screen shots της (100% πραγματικής) ανάρτησης και συζήτησης, με αλλαγμένα τα ονόματα και εικονίδια-αβατάρ :

[1] Η συζήτηση πριν τις… αποκαλυπτικές λογοκρισίες:

final_01_2018-01-10_22-13-45.png

[2] Η συζήτηση μετά τις λογοκρισίες χιουμοριστικών σχολίων:

final_02_2018-01-10_22-13-45.png

[3] Η συζήτηση σε τελική μορφή. Σ’αυτό το σημείο αποχώρησα, αφού πρώτα έσβησα  και εγώ το μοναδικό εναπομείναν σχόλιό μου. Δεν είχε νόημα πια να παραμείνω στον… πάγκο ενός χασάπη μη-μου-άπτου control-freak:

final_04_2018-01-10_22-13-45.png


 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ:

Κάποιοι που φύγανε απ’τον ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα το παίζουν ασυμβίβαστοι αντι-μνημονιακοί, φαίνεται ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους, ίσως… (δικό τους πρόβλημα αυτό).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

Κάποιος που δεν ανέχεται μυίγα στο σπαθί του, δήθεν εναντίον του σεξισμού, τελικά αποδείχτηκε ακραίος καθωσπρεπιστής που δεν είναι σε θέση να καταλάβει το φιλικό χιούμορ κάποιου άλλου. Δεν ανέχεται καμμία βρισιά κατά της (απεχθούς  πολιτικά) Αχτσιόγλου, άσχετα αν το προτεινόμενο (χιουμοριστικά) βρισίδι δεν είχε την παραμικρή σχέση με σεξισμό. Αυτό λέγεται υποκρισία, νομίζω…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟ:

Μόνο στο γραπτό διάλογο του διαδικτύου αποκαλύπτονται τα κρυφά ελαττώματα του άλλου. Τον τύπο αυτό τον ήξερα και δια ζώσης έχοντας μιλήσει μαζί του δεκάδες φορές πριν το 2015.  Ποτέ δεν τσακωθήκαμε, ίσα-ίσα τον εκτιμούσα κιόλας… αλλά μόνο μέσα στο γραπτό διάλογο του facebook έδειξε τον πραγματικό εαυτό του.

Ευτυχώς… γλύτωσα, αφού προηγήθηκε η εξής στιχομυθία στο inbox:

_private_2018-01-10_21-20-07

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση αυτών των πριβέ μηνυμάτων. Αλλά μ’ αυτή θα ασχοληθούμε άλλη φορά…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s