Συζήτηση [1] για ένα κείμενο του Πάνου Κοσμά

Νέα μου ανάρτηση (με την άδεια του σ. Πάνου Κοσμά).

Αναδημοσιεύω [από το facebook] ένα εξαιρετικό  κείμενο του Πάνου Κοσμά για την…
omadeon.wordpress.com

 • Αρέσει στον Vassilis Makridis και σε 2 ακόμη.
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Να στείλουμε εθελοντές με μία “διεθνιστική ταξιαρχία”
 • George Omadeon Μα… ήδη γίνεται αυτό, σε περιορισμένη έκταση !
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ …ναι αλλά τον Κοσμά δεν τον είδα στην πρώτη γραμμη…
 • George Omadeon Ναι, Ταξίαρχέ μου. Είμαστε ως γνωστόν μια χώρα που σώθηκε από την καταστροφή και αυτή τη στιγμή (με τη βοήθεια της Παναγιάς και του… Αντωνάκη) ευημερεί, οπότε…. γιατί να μην πάνε κι οι τεμπέληδες αριστεροί να πολεμήσουν εκεί που υπάρχει _πραγματική_ λαϊκή ανάγκη?
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Αυτός που θέλει “κάτι παραπάνω”, ας ξεκινήσει πρώτος… Να δω τον Κοσμά να ανηφορίζει με τα καριοφίλια του και τις μαχαίρες του, και τότε θα ετοιμαστώ και γω… Αλλά ο Κοσμάς είναι έξυπνος… τον Τσίπρα και την “ηγετική ομάδα” έχει βάλει σημάδι… σαν …σνάιπερ της λίγο πιο …αριστεράς “τάσης”. Η ουκρανική κρίση, οι νεοφασίστες, και το κάθε τι έχει την αξιακή της σημασία για μερικούς μόνο εφόσον μπορούν να αξιοποιηθούν για να κάνουν κρτιικη στον Τσίπρα, την “ηγετική ομάδα” και ει δυνατον να τους “κατατροπώσουν”… “Καλό κουράιιιοοοο…”…
 • George Omadeon My dear Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ, εμένα αυτά με ξενίζουν και δεν με ενδιαφέρουν. Αφορούν κίνητρα ανθρώπου που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ και δεν ήξερα καν ποιος είναι μέχρι χθες(!!!). Μηδενική ανοχή στη λάσπη χρειάζεται, και επικέντρωση στο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ κειμένων αντί του ΠΟΙΟΣ τα έγραψε. Οποιος έχει λογική, αντέχει. Οποιος δεν έχει, δεν θα βγάλει άκρη, έτσι κι αλλιώς. Το θέμα ΔΕΝ είναι αν ο Τάδε έγραψε το Χ “για να τη βγει” στον Τσίπρα. Το θέμα είναι ΤΙ έγραψε, ΑΝ αυτό στέκει και ΤΙ εκφράζει (και μετά… βλέπουμε και ΑΝ συμφωνεί κι ο Τσίπρας, ή ο Χ, Ψ, Ζ)., Είμαι “παιδί του διαδικτύου” [από το 1994]… κι εγώ ΕΝΑ φάουλ είδα: -Την αμέλεια του να ΜΗ γραφτεί το κείμενο στο μπλογκ του συγγραφέα, ή σε άλλη δημόσια μορφή. -ΓΙΑΤΙ?

   

 • George Omadeon Επιπλέον, το σχόλιό σου, που το διαβάζω… 5η ή 6η φορά είναι 100% ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Είναι και εκνευριστικό γιατί η “λογική” του (ο θεός να την κάνει) αφορά ενδο-κομματικές φαγωμάρες ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ που κάνουν ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΑ καλό. Αν _και_ ο Πάνος Κοσμάς “την είδε” έτσι, τότε… ακόμη χειρότερα. Αλλά ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη “μετριοπάθεια” στην εθνοκάθαρση που συντελείται στην Α. Ουκρανία, έτσι κι αλλιώς. ΟΥΤΕ περιθώρια για ανοχή στην κυρίαρχη Μερκελική / αντι-Ρωσική πολιτικη της ΕΕ. Επομένως… το σχόλιο είναι πραγματικά ΑΣΧΕΤΟ με το πιο καυτό θέμα.
 • George Omadeon Βρήκαμε (όχι μόνο εγώ) αυτό το πολύ καλό κείμενο, για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία, κι ασχολούμαστε τώρα… ΑΝ ο συγγραφέας του το χρησιμοποιεί σαν “μοχλό” για να κάνει κριτική στον Τσίπρα ή στην “ηγετική ομάδα”, κ.ο.κ. Εεε… χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε. Αν ισχύει αυτό το κίνητρο, απλώς αφορά (ή μειώνει) το συγγραφέα, αλλά δεν απαντάς έτσι στο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ του σοβαρού αυτού κειμένου. Δηλαδή η “κριτική σου” Ταξίαρχέ μου, αποτελεί είδος _αποπροσανατολισμού_ με δομή… content-free 100% “ad hominem” !!!
 • George Omadeon Και κάτι ακόμη. “Ο καθείς και τα όπλα του”. Η “λογική” του “αν τολμάει, τότε ας πάει να πολεμήσει εκεί, στη Διεθνή Ταξιαρχία, ο Χ” είναι λανθασμένη ΚΑΙ αποπροσανατολιστική. ΔΕΝ κρίνεται έτσι ένα κείμενο, ή η σωστότητα μιας άποψης κι ενός αγώνα.
 • George Omadeon Εκνευρίστηκα πάρα πολύ γιατί αυτού του είδους η “λογική” (εκτός του ότι είναι παράλογη, δηλ. ΕΚΤΟΣ λογικής) είναι και ΑΡΡΩΣΤΗ. Πάσχει από θανάσιμη, άκρως μολυσματική… ΚΟΜΜΑΤΟ-ΣΚΥΛΙΑΣΗ.
 • George Omadeon Και στην αρχή νόμιζα ότι είσαι… δεξιούλης ή τέλος πάντων “εκτός χώρου” αλλά μπήκα στο προφίλ σου και είδα ότι έχουμε πολλούς κοινούς φίλους και φαίνεσαι Συριζαίος. ΠΟΛΥ κακώς…
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ @George Omadeon … άκου…”δεξιούλης”!!! @Vassilis Makridis …και συ…”Βρούτε”??
 • George Omadeon ΕΚΤΟΣ θέματος πάλι Ρώσε μου. Δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σημασία η αρχική μου εντύπωση.
 • George Omadeon Επιμένω σε όσα είπα, και ίσως τα κάνω ανάρτηση κάποια στιγμή. Πρόκειται για γενική παθογένεια της αριστεράς…
 • George Omadeon Υ.Γ. Και δεν βλέπω ΓΙΑΤΙ είναι προσβλητικό, το να θεωρηθεί κάποιος ΑΡΧΙΚΑ “δεξιούλης” από κάποιον άλλον που δεν τον ξέρει καθόλου, αλλά βλέπει μια περίεργη επίθεση του “δεξιούλη” σε ένα καλό αριστερό κείμενο.
 • George Omadeon ΟΛΟΙ εσείς, όσοι έχετε… μουχλιάσει [δεκαετίες τώρα] μέσα στους ίδιους πάντα κομματικούς μηχανισμούς, χρειάζεστε ΕΙΔΙΚΗ θεραπεία. [1] Πρώτα-πρώτα ένα μαζικό reset / reboot σε ΟΛΑ αυτά που θεωρείτε ΔΕΔΟΜΕΝΑ (αλλά δεν είναι δεδομένα για τους ΑΛΛΟΥΣ). [2] Δεύτερον, εντατικά μαθήματα ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. [3] τρίτον, Εντατικό ιντερνετικό διάλογο (Και μάλιστα σε blog, όχι στο γκέτο του φέης-μπουκ).
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ @George Omadeon Μ’ αρέσεις βρε George… ξέρεις για την παθογένεια της αριστεράς, αναρωτιέμαι για την …παθογένεια του νεοέλληνος έχεις καμία έννοια?
 • George Omadeon Τόπιασα το υπονοούμενο Ρώσε Ταξίαρχε… αλλά ΑΤΥΧΗΣΕΣ. Με μένα ΔΕΝ τη βγάζεις πια καθαρή.ΔΕΝ ξέρεις με ΤΙ έχεις να κάνεις,
 • George Omadeon Εχεις να πεις κάτι επί της ΟΥΣΙΑΣ (του κειμένου που ΕΘΑΨΕΣ) ή θέλεις… ιντερνετικό μποξ (όπου θα βγεις νοκ-άουτ)?
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Όχι βρε Τζώρτζ… όχι βία ρε συ! (…ήδη με φαντάζομαι με το ένα …ιντερνετικό μου μάτι μαυρισμένο, όποτε όχι δεν θέλω ιντερνετικό μποξ….- όσο για το επί της ΟΥΣΙΑΑΣ, όχι δεν έχω τίποτα να πω… εκτός απότι είναι ένα …κολοβό άρθρο… ). Σε καληνυχτώ
 • George Omadeon Μιλάμε πάντα συμβολικά. “Ιντερνετικό μποξ” τίθεται σε λειτουργία μόλις παραβιαστεί η κοινή λογική, ή ο βασικότερος κανόνας, που είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.
 • George Omadeon “Κολοβό άρθρο”? χεχε… Αυτό συζητιέται. Ηταν ένα πρόχειρο σχόλιο του Πάνου Κοσμά που επανέλαβε μετά ο Γιώργος Αλεξάτος και τόμαθα κι εγώ. [ΔΕΝ ήταν “άρθρο” με την πλήρη σημασία της λέξης, άρα ναι, ήταν κάπως “κολοβό”].
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Βρε συ Τζώρτζ… σου το ΄πα πιο πάνω… το αρθρο αυτό που χαρακτηρίζεις “εξαίρετο” ή κάτι τέτοιο, δεν σου φαίνεται εσένα …κολοβό? 2. Ο τίτλος με το περιεχόμενο δεν …αποκλίνουν ολίγον? (ή αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις προσέχεις όταν κάνεις χαρακτηρισμούς στα άρθρα που ανεβάζεις;) -όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή μιλάς και ανακατεύεις και τη… λογική” δηλαδής…
 • George Omadeon Είσαι απρόσεκτος Ταξίαρχε. Τον τίτλο ΗΔΗ ξεκαθάρισα ότι τον έβαλα εγώ. Ξέρεις πόσα like πήρε το άρθρο και από τι… εκλεκτούς φίλους? Αν θεωρείς ότι έχει λάθη go ahead, PROVE it.
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ 1. “κολοβό”, γιατί ενώ κλαίγεται ασυστόλως για την κατάντια της …αριστεράς (για την ακρίβεια “τμήματος της αριστεράς”), τελικά ΔΕΝ μας λέει τι έπρεπε/πρέπει να κάνουμε… δεν κάνει προτάσεις για παράδειγμα (για αυτό σου είπα …αν πάρει τα φυσικλίκια πρώτος αυτός, να δω και γω τι θα κάνω). 2. Στο τίτλο μιλά(ς) για την αριστερά, μέσα στο κείμενο όμως αναφέρεται σε ΜΕΡΟΣ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΆς… (τελικά δεν ξέρω ποιος απ τους δυο μας είναι …πιο απρόσεκτός!)… (άντε, τυχερούλη… σου έκανα και …prove, τι άλλο θες πια! Ποιος στη χάρη σου!) …όσο για τις …λαθροχειρίες σου, οκ… να το προσέξεις λίγο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν τίποτα παρεξηγήσεις… ταμάμ?
 • George Omadeon Μαλακίες τούμπανα Ταξίαρχε. Εχεις ΤΟΣΗ σχέση με τη Λογική όση εγώ με τα… καγκουρώ της Αυστραλίας. ΦΥΣΙΚΑ και μιλάει για μέρος της Αριστεράς το άρθρο και όχι για ΟΛΗ την αριστερά. το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος της όμως. Γράψε εσύ έναν καλύτερα διατυπωμένο τίτλο (που να ΧΩΡΑΕΙ και στο τουήτερ) και θα σε παραδεχτώ. Τα ευκόλως εννοοούμενα παραλέιπονται. Και… πονηριές ΑΛΛΟΥ. ΟΧΙ σε μένα (dont say I didn’t warn you).
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Πάμε πάλι Τζώρτζ γιατί δεν το εννόησα… τι εννοείς u didnt warn me? what r ur plans δηλαδή? Θα με…καρφώσεις στον Πάνο ή θα μου κάνεις αναφορά να με μπλοκάρει το φβ?… ή θα με διαγράψεις απ την ομάδα?… Ωραίος τύπος είσαι μάγκα μου! Δεν σου φταίω εγώ αν δεν ξέρεις να κάνεις καλά τη “δουλειά” σου (αυτό που κάνεις τέλος πάντων). Και επειδή δεν σε ξέρω ούτε καίγομαι να σε γνωρίσω, αμα δεν γουστάρεις, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία να παίξεις…και όχι μαζί μου… γκέκε? (I m aware of the way to forwarding apropriate warnings to inapropriate persons as well, copied that?)
 • George Omadeon Μαλακίες ακόμη χειρότερες Ρώσε Ταξίαρχε. ΟΛΗ η συζήτηση έχει ΗΔΗ σωθεί και θα αναρτηθεί σε ειδικό μπλογκ. Για REFERENCE. Σε προειδοποίησα να ΜΗΝ μπαίζεις μαζί μου γιατί ΔΕΝ σε παίρνει.
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ …ok… ανάρτησε και αυτό λοιπόν: με κόψε-ράψε και παρεμβάσεις σε αρθράκια άλλων, προκοπή δεν κάνεις λεβέντη μου! “Δημοσιογράφος” του πισινού γίνεσαι και τίποτα περισσότερο! (“ειδικό μπλοκ”…πως λέμε …”ειδική ασφάλεια”!… σκιάχτηκα τώρα… ειλικρΔείτε περισσότερα
 • George Omadeon Ρώσε Ταξίαρχε αποτελεί θεμελιώδες ασυγχώρητο λάθος η Υποτίμηση των Κινήτρων του Αλλου (και γενικά του Αλλου). Πολύ μου τη δίνει η ελληναράδικη βοθρο-κουλτούρα σου, που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αριστερά (πέρων κομματικών διαξιφισμών). Συνέχισε να υποτιμάς ΚΑΙ εμένα όπως υποτιμάς γενικά πολλούς άλλους και… θα δεις προκοπή. Αφού είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ, να έρχεσαι εδώ να ρίξεις τη χολή σου σε κάποιον που ΔΕΝ ξέρω και μετά να επιχειρείς το ίδιο και σε μένα. ΔΕΝ είμαι δημοσιογράφος ρε ΒΛΑΚΑ. Εντελώς άλλο πλάσμα είμαι…
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Σαχλαμαριτζής πάντως είσαι… και “πειραχτήρι” των άρθρων των άλλων κατά ομολογία σου (οπότε, ο καθείς καταλαβαίνει ΠΟΙΟΣ είναι ο βλάκας και ο ηλίθιος!) http://www.youtube.com/watch?v=eyEQoI8ZrOU

  Δείτε το βίντεο

  πορτοκαλαδα λεμοναδα γκαζοζα σοδα
 • George Omadeon Καλά, ΟΚ, εσύ δηλαδή πέραν της λάσπης δεν έχεις κανένα επιχείρημα. Ενα ΠΑΡΑΣΙΤΟ του διαδικτύου είσαι Ρώσε Ταξίαρχε…
 • George Omadeon Εγώ δεν είπα ποτέ αυτά που βάζεις στο στόμα μου. “Πειραχτήρι” δεν είμαι. Το ΠΟΙΟΣ θα καταλάβει το βλάκα και τον ψευταράκο από τον σωστό άνθρωπο άσε να το κρίνουν άλλοι. Και ΜΗ μιλάς σ’ ΕΜΕΝΑ για “κοπτοραπτική”. Εγώ τις συζητήσεις τις σώζω γιατί ΑΛΛΟΙ τις κόβουν…
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ άντε… σχολάσαμε για απόψε… τύχην αγαθή!
 • George Omadeon Η “συζήτηση” σώθηκε εδώ https://0madeon.wordpress.com/…/discussion1-on-panos…/

  0madeon.wordpress.com

  George Omadeon 9 ώρες Νέα μου ανάρτηση (με την άδεια του σ. Πάνου Κοσμά). Πάνος Κοσμάς: Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία Αναδημοσιεύω [από το facebook] ένα εξαιρετι…
 • George Omadeon Επίσης σύνδεσμος στο αντίγραφο της συζήτησης μπήκε στο εξής σχόλιο http://omadeon.wordpress.com/…/panos-kosmas-on-ukraine/…

  omadeon.wordpress.com

  Αναδημοσιεύω [από το facebook] ένα εξαιρετικό  κείμενο του Πάνου Κοσμά για την Ουκρανία και την Αριστερά. Σημειώσεις: Αρχικά, είχα συμπεριλάβει αυτό το κείμενο σαν (ανώνυμη) εισαγωγή  της προηγούμε…
 • George Omadeon Επί της ουσίας, θα γράψω μερικές διαπιστώσεις στο προηγούμενο λινκ. Ισως ΚΑΙ εδώ. Κατ’ αρχάς το επιχείρημα “ας πάει κάποιος να πολεμήσει” είναι σαθρό. Δεν απαιτείται να πολεμήσει κιόλας όποιος αντιτίθεται σε έναν πόλεμο, ή όποιος πιστεύει ότι η μία πλευρά σε έναν πόλεμο έχει άδικο.
 • George Omadeon Στην Α. Ουκρανία διαπράττονται εγκλήματα πολέμου (και κατά της ανθρωπότητας) που θα έπρεπε να καταδικαστούν απερίφραστα, όπως και η συνολική στάση της ΕΕ. Αυτό είναι η ουσία του ζητήματος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα ή εκ του πονηρού. ΔΕΝ ξέρω κατά πόσον αντέδρασε σωστά και δίκαια ο ΣΥΡΙΖΑ σαν _σύνολο_, αφού βλέπω διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών μελών του.
 • George Omadeon Επίσης σαθρό είναι και το “επιχείρημα” ότι δεν προτείνει το άρθρο “ΤΙ να κάνουμε”, διότι [1] Βεβαίως και προτείνει, έμμεσα βέβαια, το εξής απλό, το ότι θάπρεπε να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ αντί να σιωπούμε ή να “τα μασάμε”… [2] Αν όμως “δεν αρκούν οι δηλώσεις”, αν είναι (ή φαίνονται) αναποτελεσματικές, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν θάπρεπε να γίνουν, κιόλας. Δηλαδή το φάρμακο κατά της αναποτελεσματικότητας δεν είναι η… μουγκαμάρα(!!!)
 • George Omadeon [3] Το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αντισταθούμε στην παραπληροφόρηση και τις ψευτιές που διαδίδονται από μεγάλα ΜΜΕ Ευρώπης και Ελλάδας σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα. Και είδα τις δηλώσεις Τσίπρα σήμερα το πρωί, http://anemosantistasis.blogspot.com/…/blog-post_184.html που κάλυψαν αρκετά το ζήτημα, αλλά… χωρίς να αναφέρονται στα εγκλήματα και κάποιες άλλες πτυχές του θέματος…

  anemosantistasis.blogspot.com

  Άνεμος αντίστασης-Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας
 • George Omadeon Σε ζητήματα που αφορούν εθνοκάθαρση, γενοκτονία ή εγκλήματα πολέμου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “μετριοπαθείς” και “ακραίες” απόψεις. Είτε αναγνωρίζεις και καταδικάζεις στο μέγιστο βαθμό, είτε σιωπάς και συνεργείς.
 • George Omadeon http://left.gr/news/mayro-sta-rosika-kanalia-stin-oykrania

  left.gr

  “Μαύρο” ρίχνει η Ουκρανική κυβέρνηση σε 14 ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα ουκρανικά καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα.
 • George Omadeon Θενκς Φαντομά για τα λάηκ! Πιθανολογώ ότι και η στάση της αριστεράς (και βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ) αλλάζει ήδη ριζικά, λόγω των εξελίξεων…
 • Vassilis Makridis Μείνε… Ήσυχος, Τζορτζ!!! (Προσοχή στα κεφαλαία!!! ).
 • George Omadeon Ναι, Βασίλη εκ των υστέρων βλέπω και δικά μου λάθη στο διάλογο. ΟΠΩΣ πάντα (χεχε).
 • George Omadeon Εγώ σώζω διαλόγους για να ΜΑΘΩ από αυτούς, και για να μάθουμε όλοι, κάποια στιγμή… όσα αποκαλύπτονται μέσα στους διαλόγους.
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ … “για να μην αλλοιωθεί από άλλους” γράφεις στη δεύτερη ανάρτηση; Από ποιους ρε Τζώρτζ?… για πες και μένα να μάθω? Καλημέρα
 • George Omadeon OK, Ρώσε μου υπάρχουν πολλοί άλλοι στο φ/β που… μπλοκάρουν κόσμο, κι αν π.χ. είχες μπλοκάρει εμένα θα είχα χάσει και τα σχόλιά σου στη “συζήτηση”. Επί της ουσίας ελπίζω να έμαθες κάτι κι εσύ.
 • George Omadeon Φεύγω τώρα και συνιστώ κι εγώ ψυχραιμία. Κάτι χρήσιμο βγήκε ΚΑΙ από αυτό το διάλογο.
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Α, μπιχτή για μένα ήταν? Μιας και δεν σε μπλόκαρα (ούτε καν ασχολήθηκα με το θέμα μετά), ελπίζω να έμαθες και συ κάτι. Σευχαριστώ που τη δημοσίευσες και στο μπλογκ σου… Από την μπιχτή πάντως καταλαβαίνει κανείς περί του τρόπου που σκέφτεσαι και λειτουργείς & μας το παίζεις και …αριστερός! Αν θες, μπορώ να σου πω και πολλά άλλα να έχεις το μπλοκ σου να δείχνει “πλούσιο”, ε? Στο καλό
 • George Omadeon Χαχαχα… ΟΧΙ, δεν ήταν “μπηχτή” Ταξίαρχε. Ηταν ΕΥΘΕΙΑ και ΦΑΝΕΡΗ βολή. Είσαι ικανός ή όχι να με είχες μπλοκάρει επειδή δεν σε συνέφερε να δουν άλλοι το διάλογο? Εγώ λέω ότι ΕΙΣΑΙ. Και με μαθηματική ακριβεια τώρα προχωράς σε… κακίες χωρίς λόγο. “Το παίζω αριστερός”? Γιατί? ΔΕΝ συνεπάγεται ότι δεν σκέφτομαι σαν αριστερός, από το διάλογο αυτό. ΣΚΕΨΟΥ πριν εκφράσεις χολή. ΜΗΝ γίνεσαι παιδάκι που αντιδρά με το φαινόμενο “butt-hurt” (googlable term).
 • Vassilis Makridis Μανιχαϊστικές προσεγγίσεις τύπου “ή στην πρώτη γραμμή πυρός ή σιωπή” είναι έξω από τη λογική της Αριστεράς και κυρίως έξω από τη μαρξιστική μεθοδολογία… Ο “μανιχαϊσμός” και ο “ολισμός” είναι που έχουν καταστρέψει και καταστρέφουν σημαντικό τμήμα της Αριστεράς… Δεν θα το αναλύσω εδώ περαιτέρω, το αφήνω ως τροφή για σκέψη για μελλοντικές συζητήσεις!!! Επιστρέφω κι εγώ στη δουλειά μου!!! Καλημέρα!!!
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ Αδερφέ, 1. αποκαλείς τον Κοσμά “σ. Κοσμά”… 2. αν ήταν ευθεία βολή, θα ανέφερες το όνομά μου και όχι το αόριστο “κάποιοι”. 3. σου είπα ότι είσαι σαχλαμαράκιας χθες, σήμερα σου λέω ότι είσαι και πολύ “δήθεν”, “κουβαρντάς” και “κιμπάρης” τα λογάκια, αλλά κάργα σταλίνα κατά βάθος! 3. ουτε σε μπλόκαρα, ούτε ασχολήθηκα περισσότερο μαζί σου, επομένως μου οφείλεις μια συγνώμη και μία αναίρεση της ανάρτησής σου ως προς το υπονοούμενο. Χαιρετίσματα…
 • Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ @Vassilis Makridis Όπως θα γνωρίζεις, η …”τάση Κοσμά” δεν είναι χθεσινή. Έχει το …αριστερώς ανικανοποίητο μόνιμα! (και το κλείνω εδώ το θέμα γιατί έχω και γω δουλειές)
 • Vassilis Makridis Ρώσε Ταξίαρχε, δεν υπάρχει “τάση Κοσμά”… Υπάρχει “Αριστερή Πλατφόρμα”, τμήμα της οποίας είναι το “Κόκκινο Δίκτυο”, στο οποίο εντάσσεται και ο σ. Κοσμάς. Και αν δεν υπήρχε η “Αριστερή Πλατφόρμα” να κρατάει τα “μπόσικα” και να “ισιώνει” το καράβι-ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε μπατάρει προ πολλού δεξιά… Έχει φτάσει σε σημείο η “Α.Π.” να υπερασπίζεται συνεδριακές αποφάσεις με περισσότερη θέρμη και από αυτούς που τις ψήφισαν ως “πλειοψηφία”, γιατί κάμποσοι από τους τελευταίους είναι και οι πρώτοι που τις “καταπατούν” στην πράξη… Αλλά αυτή είναι μια εντελώς ξεχωριστή κουβέντα που αφορά σε άλλον χώρο… Ένα τελευταίο θέλω να πω, συμφωνώντας με μια παρατήρηση του Τζορτζ: όταν θέτουμε υπό τη δημόσια κρίση μας ένα κείμενο συντρόφου μας, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε (κατά το μάλλον ή ήττον), η “τασική” μας προέλευση πρέπει να είναι ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που μπαίνει πάνω στο “τραπέζι” ως επιχείρημα. Εάν η ερμηνεία που δίνουμε σε ένα κείμενο έχει την αφετηρία της από το σε ποια τάση ανήκει ο καθένας μας, “την κάτσαμε τη βάρκα”. Προσωπικά, καίτοι έχω δηλώσει επανειλημμένα και απερίφραστα την ένταξή μου στην Αριστερή Πλατφόρμα, δεν διστάζω να επιδοκιμάσω δημόσια και να αναπαραγάγω κείμενα συντρόφων που έχουν αναφορά σε άλλες τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ… Αποτελεί το λιγότερο πολιτική “μυωπία” και ενδοκομματικό “συνδικαλισμό” να ερμηνεύονται τα πάντα με βάση την “τασική” προέλευση… Και, λυπούμαι που θα το πω, αλλά κατά συντριπτική πλειονότητα αυτού του είδους η πρακτική συναντάται σε στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην πλευρά της πλειοψηφίας (όχι σε όλο της το εύρος, για να το ξεκαθαρίσουμε) και έχουν ως βασικό στόχο την “Αριστερή Πλατφόρμα” και τα στελέχη της…
 • George Omadeon Vassilis Makridis στο μεταξύ, η “Ισκρα” έκλεψε το άρθρο από το μπλογκ μου ΑΥΤΟΥΣΙΟ, με τον ίδιο τίτλο (που του έδωσα εγώ) αλλά ΧΩΡΙΣ να αναφέρει την πηγή. Βλέπεις… δεν είμαι σε λίστα “εγκεκριμμένων πηγών” (ακόμη κι από την Ισκρα). (περισσότερα εντός ολίγου, ετοιμάζω… σεμνή αλλά αυστηρή ένσταση).
 • George Omadeon Ρώσος Ταξίαρχος ΡΤ έχεις πολύ μεγάλο θράσος να θες και συγνώμη από πάνω μετά από τους βόθρους που έριξες εδώ μέσα. Μπορεί νάσαι ένας… χοντρόπετσος κωλόγερος, βέβαια, που δεν καταλαβαίνει ΤΙ κάνει, αλλά… υπάρχουν και κάποια όρια ρε φίλε. Ημαρτον…
 • Vassilis Makridis Κοίτα Τζορτζ, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για “κλοπή”, από τη στιγμή που το κείμενο (εξαιρουμένου του τίτλου) είναι από το ΦΒ του σ. Πάνου και, υποθέτω πως για να δημοσιευθεί στην Ίσκρα πρέπει το λιγότερο να έχει ρωτηθεί ο ίδιος γι’ αυτό… Αν θέλεις, ίσως μια υπόμνηση για τον τίτλο θα μπορούσε να γίνει, ωστόσο ήταν ένα κείμενο ελεύθερα προσβάσιμο, το οποίο κι εσύ το αναπαρήγαγες (δηλαδή δεν ήταν πρωτογενώς δικό σου). Ωστόσο εάν θελήσεις εσύ ο ίδιος να δημοσιεύσεις δικό σου κείμενο στην Ίσκρα, θεωρώ πως ο χώρος της είναι απολύτως ανοιχτός και δεκτικός σε οποιαδήποτε άποψη, απ’ όλο το εύρος της Αριστεράς και αυτό φαίνεται και από τα δημοσιεύματα στην εκάστοτε αρχική της σελίδα…
  ΥΓ: Αν και δεν είναι δική μου η σελίδα, ούτε είμαι συνδιαχειριστής της, θα ήταν, νομίζω, καλύτερο να πέσουν λίγο οι τόνοι και η αντιπαράθεση να παραμείνει πολιτική και όχι προσωπική με τον ΡΤ… Μια γνώμη εκφράζω…
 • George Omadeon Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύτηκε από την “Ισκρα”, με… κόπη πέηστ, ΧΩΡΙΣ όμως καμμία αναφορά στην πηγή !

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article…

  Ετοιμάζομαι να τους γράφω το εξής σχόλιο:

  ————————
  Σύντροφοι, δεν κατανοώ ΓΙΑΤΙ κρύψατε την ΠΗΓΗ του άρθρου.

  Ηταν η εξής, φυσικά:
  http://omadeon.wordpress.com/…/19/panos-kosmas-on-ukraine/

  Το ότι το πήρατε [αυτούσιο] από το δικό μου μπλογκ είναι δεδομένο _και_ αποδεδειγμένο.
  Π.χ. ο τίτλος είναι δικός μου, (όχι του σ. Πάνου Κοσμά).
  Είναι ο τίτλος που έδωσα στη δική μου ανάρτηση, δημοσιευμένη κάμποσες ώρες ΠΡΙΝ τη δική σας:
  “Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία”

  Πήρα το σχόλιο του σ. Πάνου Κοσμά από το φ/β, και (μέσω του κοινού διαδικτυακού μας φίλου Γιώργου Αλεξάτου) πήρα άδεια από τον Π.Κ. να αναδημοσιευτεί το άρθρο σε δημόσιο μπλογκ επωνύμως.

  Κάνω μια δουλειά απλήρωτη στο διαδίκτυο και… δεν είναι ευχάριστο να την παίρνουν άλλοι, χωρίς αναγνώριση ηθική.

  Σύμφωνα με τα ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ήθη του διαδικτύου, τα πάντα είναι ελέυθερα, ***αρκεί να αναφέρεται η αρχική πηγή***.

  φιλικά και συντροφικά
  Γιώργος

 • Vassilis Makridis Το άρθρο το διάβασα ΚΑΙ στη μορφή που δημοσιεύτηκε στην Ίσκρα… Άλλωστε έχω μονίμως ανοιχτή τη σελίδα της, αφού έχω κι εγώ δύο (τουλάχιστον) πρόσφατες δημοσιεύσεις, το άρθρο της 08/08 και τη συνέντευξη στο “Κόκκινο” της 17/08 και παρακολουθώ ό,τι νέο δημοσιεύεται.
 • George Omadeon Βασίλη, το άρθρο αυτό ΔΕΝ είναι από το φ/β ή από άλλη πηγή. Είναι με κόπη-πέηστ από το μπλογκ μου. Σε ιδιωτικό μήνυμα θα στο αποδείξω αν θες (χεχε)…
 • Vassilis Makridis Κάνε το, αλλά νομίζω πως από τη στιγμή που ήσουν ήδη δευτερογενής πηγή δεν τίθεται θέμα “κλοπής”…
 • George Omadeon Οχι, τίθεται και παρα-τίθεται. Η “πηγή” είναι site. Αντιβαίνει στα πάγια ήθη τοιυ διαδικτύου αυτή η πρακτική (και δεν είναι πρώτη φορά…)
 • George Omadeon Η μοναδική πληρωμή που ζητάνε τα μικρά μπλογκ έιναι η διάδοση της απλήρωτης δουλειάς τους. Κι αυτό το παραβιάζουν βάναυσα οι πάντες,. τηλεοράσεις, κόμματα, κομματικά σάητ.
 • Vassilis Makridis Τέλος πάντων, εγώ την άποψή μου στην έγραψα… Ας διαφωνήσουμε και σε κάτι (σε τόσα άλλα συμφωνούμε απόλυτα, άλλωστε!!! ).
 • George Omadeon Οχι Βασίλη, ΔΕΝ είναι θέμα διαφωνίας. Είναι θέμα ΑΡΧΩΝ.
 • George Omadeon Και πίσω από αυτό κρύβεται κάτι άλλο. Το ΠΑΓΙΟ λάθος της Ισκρα να ΜΗΝ αναφέρει πηγές που δεν είναι “εγκεκριμμένες”. Το ΞΕΡΟΥΜΕ αυτό κι είναι ΠΟΛΥ λάθος.
 • George Omadeon Αν δεν είχα μαζέψει το σχόλιο και δεν το είχα βγάλει δημόσια σε ΠΡΩΤΗ δημοσίευση, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα υπήρχε. Δεν ήταν δευτερογενής πηγή το μπλογκ. Τα σχόλια στο φ/β δεν είναι δημόσια, δεν είναι καν πηγή.
 • George Omadeon Υ.Γ. Δηλαδή αυτό ισοδυναμεί με το εξής. Με κάποιον δημοσιογράφο που παίρνει συνέντευξη από ένα συγγραφέα και… του κλέβουν τη συνέντευξη, με δικαιολογία ότι “ανήκει στο συγγραφέα”.
 • Vassilis Makridis Για τη συγκεκριμένη περίπτωση σου εξέφρασα τη διαφωνία μου και μένω εκεί… Για τη συνολικότερη κρίση σου απέναντι στην Ίσκρα θεωρώ πως γίνεσαι λίγο υπερβολικός και άδικος… Δεν υπάρχουν “εγκεκριμένες” και “μη εγκεκριμένες” πηγές, τουλάχιστον με τον τρόπο που το κατανοείς εσύ αυτό… Πολλές φορές μάλιστα αναρτώνται ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ακόμη και δημοσιεύματα από τον αστικό Τύπο, προς πλήρη και πιο “σφαιρική” ενημέρωση… Την Ίσκρα την παρακολουθώ υπό διπλή ιδιότητα: και ως απλός αναγνώστης και ως κατά καιρούς αρθρογράφος. Και έχω, αν μη τι άλλο, συνεχή και διαρκώς ανανεούμενη εικόνα για το τι συμβαίνει σε αυτήν. Αλί σε άλλες ιστοσελίδες και μπλογκ του “ΣΥΡΙΖοχώρου”, που κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που προσάπτεις στην Ίσκρα… Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε…
 • Vassilis Makridis ΥΓ (επειδή το διάβασα προσεκτικότερα τώρα): Άλλο πράγμα είναι η συνέντευξη, όπου οι συμμέτοχοι είναι τουλάχιστον δύο και άλλο πράγμα το άρθρο, το οποίο στο 99,9% των περιπτώσεων έχει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ συγγραφέα… Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα…

   

 • George Omadeon Βασίλη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άρθρο έγινε με ΚΟΠΥ-ΠΕΗΣΤ από το μπλογκ μου. ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Πήγαινε στην εικόνα του Πάνου Κοσμά, που κοσμεί το άρθρο στην Ισκρα, και “view image” με δεξί κλικ στην εικόνα. ΤΙ βλέπεις? –> διεύθυνση εικόνας στο δικό μου μπλογκ. (χαχαχα) Ακόμη και η εικόνα…
 • George Omadeon Οσο για το ότι έχουν τάση να ΜΗ δίνουν πηγές ορισμένες φορές, είναι δεδομένο (το ξέρω από εσωτερική πληροφόρηση και είναι ΛΑΘΟΣ).
 • George Omadeon Τέλος, είναι προφανές ότι όσα μπλογκ δεν αναφέρονται χάνουν σε traffic, το οποίο οικειοποιούνται μεγάλα και καθιερωμένα site. Είναι (θέλοντας και μη) είδος σαμποτάζ, η μη-αναφορά πηγής. Γι’ αυτό και στο διαδίκτυο, από την εποχή της ιδρύσεώς του, η αναφορά πηγής (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ πηγής) είναι κανόνας Ιερός και Απαραβίαστος. Αν τον παραβιάσει κανείς, πέφτει σε ηθικό παραπτωμα. ΔΕΝ τίθεται θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας εδώ. Και μιλάμε πάντα για πρώτη διαδικτυακή πηγή. Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ εργασία πάντα πρέπει να αναγνωρίζεται.
 • George Omadeon Υ.Γ. Επιπλέον, η αρχική δημοσίευση που έκανα περιείχε πρόσθετα στοιχεία, ΠΑΡΑ πολλά λινκ σε παρεμφερές υλικό, κ.ο.κ. Και ρωτάω τώρα, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ? http://omadeon.wordpress.com/…/19/panos-kosmas-on-ukraine/

  omadeon.wordpress.com

  Αναδημοσιεύω [από το facebook] ένα εξαιρετικό  κείμενο του Πάνου Κοσμά για την Ουκρανία και την Αριστερά. Σημειώσεις: Αρχικά, είχα συμπεριλάβει αυτό το κείμενο σαν (ανώνυμη) εισαγωγή  της προηγούμε…
 • Vassilis Makridis Δεν θα ήθελα να καταλήξουμε σε ανακύκλωση των ίδιων επιχειρημάτων… Απλά σου επαναλαμβάνω ότι, ακόμη και αν έχουν πάρει όντως το θέμα από το μπλογκ σου (για τη φωτό έχεις όντως δίκιο), από τη στιγμή που το αρχικό δημοσίευμα ήταν στο ΦΒ, η ανάρτηση στο μπλογκ σου θεωρείται ΗΔΗ αναδημοσίευση… Από τη στιγμή που μνημονεύεται η αρχική πηγή, η Ίσκρα είναι καλυμμένη… Δεν διαφωνώ επί των θέσεών σου περί αναφοράς της διαδικτυακής πηγής κτλ, αλλά επί της συγκεκριμένης εκτίμησής σου… Ας το αφήσουμε όμως εδώ, καθώς θεωρώ ότι οι απόψεις μας είναι καταγραμμένες και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
 • George Omadeon Βασίλη ΔΕΝ μνημονεύτηκε καμμία αρχική πηγή. Η γενική και αόριστη αναφορά “κάπου στο φεηςμπουκ” δεν αποτελεί αρχική πηγή…
 • George Omadeon Είμαι στο διαδίκτυο από το 1994 και στους υπολογιστές από το 1980 περίπου και ΚΑΤΙ ξέρω…
 • George Omadeon Το άρθρο κοινοποιήθηκε σε περίπου δέκα ομάδες του φ/β. Δηλαδή ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ στο άρθρο. Το κείμενο _σίγουρα_ αντιγράφτηκε από το άρθρο και ΟΧΙ από το φ/β, όπως ακριβώς και η εικόνα. Επιμένω (απολύτως και εντελώς) ότι έγινε φάουλ στη μη-αναφορά πηγής. Κι επειδή έχουν ξαναγίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τέτοια φάουλ (δες τι τράβηξε π.χ. η φίλη μας η Enfant De L’Haute Mer) πρέπει επιτέλους να γίνει και σχετικό ΑΡΘΡΟ για τα φάουλ της μη-αναφοράς διαδικτυακών πηγών.
 • Vassilis Makridis Δεν θέλω να συνεχίσω την επιχειρηματολογία, απλά και μόνο επειδή καταλήγουμε σε ανακύκλωση… Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος για το ορθό της άποψής μου. Κι εγώ δεν είμαι κατά πολύ “νεότερός” σου στο Διαδίκτυο και στους υπολογιστές (κλείνω σχεδόν 20ετία επίσης)… Δεν θεωρώ όμως τον εαυτό μου ούτε την άποψή μου αυθεντία λόγω αυτού του γεγονότος… Ας μείνουμε καλύτερα στο περιεχόμενο του άρθρου, με το οποίο συμφωνούμε κι οι δύο και ας επικεντρώσουμε σε αυτό… Χαιρετώ!!!
 • George Omadeon Αγαπητέ Βασίλη η αναφορά ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ πηγής είναι απαραίτητη _και_ για διασταύρωση και έλεγχο λαθών (ή ψευδών)! Αν π.χ. είχα δημοσιεύσει το άρθρο του Πάνου ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ, δεν θα υπήρχε κανένας τρόπος να ανιχνευτεί η πηγή της αλλοίωσης, με τον τρόπο που έκανε τυφλό κόπη-πέηστ η Ισκρα. Το θέμα αυτό είναι γνωστό και λυμμένο. ΔΕΝ είναι θέμα “άποψης”, ΔΕΝ τίθεται σε συζήτηση ή αμφισβήτηση. Οπως και η… αριθμητική. Δεν αποφασίζεται “δημοκρατικά” αν 2+3=5. Απλώς ΙΣΧΥΕΙ.
 • George Omadeon Αν ο καθένας ανα-δημοσιεύει κείμενα που “διάβασε κάπου” χωρίς αναφορά της ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ πηγής τους, αυτομάτως τα λάθη (και οι “διαδικτυακοί μύθοι”) εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα και θεριεύουν χωρίς καμμία δυνατότητα να διορθωθούν αποτελεσματικά. Διότι μετά το άρθρο της Ισκρα θα το αναδημοσιεύσουν δεκάδες ή εκατοντάδες ιστότοποι, κι άντε να τρέχει κανείς να τους διορθώνει… Ετσι εξαπλώθηκε π.χ. ο ΜΥΘΟΣ του δήθεν “Δεκάλογου του Τσόμσκυ” (που δεν έγραψε ποτέ ο Τσόμσκυ).http://omadeon.wordpress.com/…/chomsky-hoax…/

  omadeon.wordpress.com

  Αυτή την απάτη, που… έχαψαν αμάσητη πολλοί… την αποκάλυψεη  Enfant De L’Haute Mer (πρώτη φορά στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα) με την ανάρτηση: “Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειρ…

   

 • George Omadeon Δηλαδή ο Πάνος Κοσμάς θα είχε χρεωθεί απόψεις που ΔΕΝ έχει, έτσι κι είχα αλλάξει ένα… απλό “δεν” στο κείμενό του και το εξάπλωνε μετά η Ισκρα τυφλά. Δεν θα μπορούσε καν να αποδείξει ότι ΔΕΝ είχε γράψει ο ίδιος το αρχικό (λανθασμένο) κείμενο. ΟΥΤΕ να εντοπιστεί η πηγή του λάθους… και στο τέλος θα “πλήρωνε” τη ζημιά η “Ισκρα” (που δημοσίευσε το λάθος κείμενο)., Και ο… αρχικός προβοκάτορας George Omadeon θα τη γλύτωνε εντελώς!
 • George Omadeon Επίσης, ΔΕΝ είναι “καλυμμένος” όποιος βάζει μόνο “αρχική πηγή”. ΛΑΘΟΣ Βασίλη μου. Την πηγή που ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ πρέπει να βάζει πάντα. Πάλι για λόγους διόρθωσης λαθών και ώστε να μπορεί κανείς να βρει ΟΛΗ την “αλυσίδα συνεπαγωγών / αντιγραφών” μέχρι και την αρχική πηγή (την οποία, ΑΝ την ξέρει κανείς, καλό είναι να τη βάζει κι αυτή).
 • Athanasia Panousopoulou περι.. ορεξεως.. ανεμων,,υδατων.. και γενικολογια΅ς..!!κολοκυθοπιτα..σουφλε!!αφου..δεν αντιστεκονται.. οι αριστεροι,, της δυσης..ας αντισταθουν.οι αριστεροι..του.. αντιποδα.. θεωρουνται.. αλλωστε..αριστεροτεροι.. και πιο..προσηνεις..της αριστερας..!!!.
 • George Omadeon Δεν κατάλαβα τίποτε Αθανασία αλλά… δεν μπυράζει, καλοκαίρι είναι. Κουράστηκα να εξηγώ ένα βαρετό και άσχετο ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ θέμα…
 • George Omadeon Επι της ουσίας, όσα γράφει ο Πάνος Κοσμάς δεν είναι καν θέμα “αριστεροσύνης”. Εϊναι θέμα ωμής πραγματικότητας που πρέπει να τη λέμε με το όνομά της, πρωτίστως…
 • Vassilis Makridis Όπως καταλαβαίνεις, ΔΕΝ συνεχίζω ν’ αναφέρομαι στο ζήτημα της αναδημοσίευσης, επειδή θεωρώ ότι η επιχειρηματολογία έχει εξαντληθεί ένθεν κακείθεν και, επιπλέον, μεταστρέφει την προσοχή μας από αυτό καθεαυτό το κείμενο σε ένα ζήτημα παράπλευρο που, εν προκειμένω λειτουργεί και παρελκυστικά ως προς το ζητούμενο…
 • George Omadeon Βασίλη δεν αντιλέγω ως προς τη “μεταστροφή προσοχής”, αλλά… επέμεινα υπερβολικά για να εξηγήσω ότι το άλλο εκείνο θέμα είναι “βαλίτσα” που πάει πολύ μακριά. Είναι και θέμα προστασίας του διαδικτύου συνολικά από λάθη αντιγραφέων. ΜΟΝΟ αν κάθε αντιγραφή αναφέρει τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ πηγή υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης λαθών. Κανείς δεν είναι καλυμμένος αν αναφέρει μόνο την “αρχική” πηγή, ενώ στην πραγματικότητα αντιγράφει… άλλον αντιγραφέα. Το ΠΟΣΟ σοβαρό θέμα είναι, λίγοι το συνειδητοποιούν…. εκτός όταν αργότερα ερευνήσουν την εξάπλωση μύθων και ψευδών στο διαδίκτυο.
 • George Omadeon Π.χ. πάρε τον τίτλο του κειμένου (που είναι δικός μου, όχι του Πάνου Κοσμά). Επομένως η δριμεία κριτική που υπέστη ο τίτλος από τον Ρώσο Ταξίαρχο θα γινόταν ΑΔΙΚΑ στον Πάνο Κοσμά, αν έβλεπε το άρθρο στην “Ισκρα”. Κατάλαβες ελπίζω ότι ΗΔΗ δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα.
 • George Omadeon Αυτή τη στιγμή ο Πάνος Κοσμάς ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ έναν τίτλο που ΔΕΝ έγραψε ο ίδιος, κι άν κάποτε τον στριμώξει ένας Ρώσος Ταξίαρχος 2 (χεχε) ΔΕΝ θα μπορεί καν να αποδείξει ότι δεν έγραψε ο ίδιος τον τίτλο (ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ) …αν το άρθρο το διαβάσει ο άλλος στην “Ισκρα”.
 • Vassilis Makridis Προβλήματα (ή “προβλήματα”) μπορεί να έχει ή να δημιουργήσει κάποιος ακόμη και αν δεν υπάρχει κανένα τυπικό πρόβλημα… Εν κατακλείδι, απευθύνσου στην Ίσκρα με τα όποια παράπονά σου και περίμενε την επίσημη απάντησή της (την οποία θα περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον)… Επίσης: από τη δημοσιογραφική πρακτική σου λέω ότι το άρθρο το γράφει ο δημοσιογράφος, αλλά τον τίτλο… ο αρχισυντάκτης!!! Μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτό, βεβαίως… Πάντως ο τίτλος είναι μια χαρά ταιριαστός (ανεξαρτήτως του αν τον έδωσες εσύ ή ο ίδιος ο Πάνος) και συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα του άρθρου… Συνεπώς τα “προβλήματα” του ΡΤ ήταν “προφάσεις εν αμαρτίαις” επί του πρακτέου… Χαιρετώ προς το παρόν, καθώς με περιμένει σε λίγο… δρόμος για το σπίτι!!!
 • George Omadeon Βασίλη Καλό δρόμο και… συγνώμη που σε σκότισα λιγάκι. Αν γράψω κάτι θάναι πολύ γενικό και με στόχο να κάνει και κάποιο καλό. Δεν είναι σημαντικό θέμα η Ισκρα και ο χειρισμός στο συγκεκριμμένο άρθρο. Σημαντικό είναι να αλλάξει κάπως η γενική αντίληψη για το θέμα (όχι μόνο της Ισκρα). Τα λέμε…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s